Beşiktaş En Güzelini Başardı

Her ihtimale açık bir maçtı bu. UEFA Avrupa ligi grubundan çıkabilirdi de çıkamayabilirdi de! Hatta Lider olarak çıkıp bir ilki de yaşatabilirdi Beşiktaş. Dün akşam ki maçta tüm ihtimaller gitti geldi. Sonunda en güzeli oldu; Beşiktaş çok güzel bir oyunla rakibini, 1-0 geriye düştüğü maçta yenerek grubunu lider tamamlayıp bir üst tura çıktı. Bu sayede üst tur kura çekimlerinde seri başı olarak bir avantaj yakaladı. Aynı zamanda gruplardan lider olarak çıkan ilk Türk takımı olma başarısını da yakaladı.
Bu güzel akşam önceki gün özgürlüklerine kavuşan Beşiktaşlı yöneticiler ve hocalarının sevinci ile başladı. Maçın ilk dakikaları gösterdi ki Beşiktaş kazanmak için sahaya çıkmıştı. Bunun için golle sonuçlanmayan pek çok güzel atak geliştirdi. Ancak 29.Dk'da kötü bir gol soğuk duş etkisi yaptı İnönü’de. Üzerine Dinamo Kiev’in 2-0 önde olması bir kabus’un habercisi idi.
İkinci yarıda Beşiktaş kazanma inancı ile saldırdı rakibine. Ve ışık 59.Dk. yandı. Bir penaltı, bir kırmızı kart ve bir gol. Üstüne Kiev’den gelen Kırmızı kartlar ve goller. Gerçekleşenler Kiev'in kâbusu idi. Devamında Beşiktaş sahaya çıkış amacını gerçekleştirmek için çalıştı ve 2 gol ile bunu da başararak, bizlere çok güzel duygular yaşattı.
Maça Carvalhal’in takımı taktik, fiziksel direnç ve mental İnancı ile damga vurdu. Oyuncu olarak ta Fernandes öne çıktı. Güçlü duruşu, çevikliği ve akıllı pasları Stoke City’nin sonu oldu.
Sonradan oyuna giren oyuncuların katkısı ise gelecek adına Beşiktaş için umut oldu. Mustafa, Alves ve Edu hem oyuna hem de skora büyük katkı sağladılar.
Herkesin Beşiktaş’tan ortak beklentisi kupa yolunda zirveye ulaşıp, ilk adımda ki bu başarıyı Kupa ile taçlandırması. Hepsine başarıları için teşekkür eder, Kupaya uzanmalarını temenni ederiz.
iyiturks
Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Marcin Borski, Rafal Rostkowski, Tomasz Listkiewicz (Polonya)
Beşiktaş: Rüştü Reçber**, Hilbert***, Sivok***, Egemen Korkmaz**, İsmail Köybaşı**, Holosko** (Dk. 46 Mustafa Pektemek***), Ernst**, Necip Uysal** (Dk. 77 Alves**), Veli Kavlak**, Fernandes****, Almeida** (Dk. 74 Edu**)
Stoke City: Begovic*, Hagginbotham*, Upson*, Diao*, Wilkinson* (Dk. 27 Pennan*t), Delap*, Palacios*, Arismendi*, Jones*, Fuller**, Jerome**
Goller: Dk. 29 Fuller (Stoke City), Dk. 59 Fernandes (Penaltıdan), Dk. 74 Mustafa Pektemek, Dk. 82 Edu (Beşiktaş)
Kırmızı Kart: Dk. 57 Upson (Stoke City)
Sarı Kartlar: Dk. 27 Fuller, Dk. 44 Begovic (Stoke City), Dk. 61 Hilbert, Dk. 90 2 Edu (Beşiktaş)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...