İyilik Ödülleniyor

Sitemizin özü iyilik temelli olduğundan, konu ile ilgili şeyler er ya da geç dikkatimizi çekiyor. Bunlardan sonuncusu Diyanet Vakfınca verildiğini fark ettiğimiz “Uluslararası İyilik Ödülleri” organizasyonu oldu.
İlki geçen yıl verilmiş olan "İyilik Ödülleri", bu yıl ikincisi verildikten sonra dikkatimizi çekti. İyiliğin teşvik edilmesi, fark ettirilmesi, ödüllendirilmesi dünyamız adına çok olumlu bir gelişme. İyiliğin bu tarz bir organizasyon ile  gündemimize girmesi kapsamı ve etkisi bakımından takdire şayan.
Temennimiz bu çalışmaların kalıcı olması, büyüyerek geniş kesimlere ulaşıp, iyilik dolu etkilere yaratması ve dünyamıza iyilikler katmasıdır.
Bu konuda dolaylı ve doğrudan emek harcayanlara şükranlarımızı sunar, çalışmalarının başarılı bir biçimde devam etmesini dileriz.
Aşağıda “iyilik ödülleri” isimli konu ile ilgili siteden aldığımız bilgileri sizlerle paylaşmak isteriz. İyi okumalar.
Türkiye Diyanet Vakfı 40. yılında kuruluş tarihi olan 13 Mart’ı “Uluslararası İyilik Ödülleri” günü ilan etmiştir. 2015 yılında ilk programını düzenlemiş ve iyilik sahiplerine ödüllerini vermiştir.
Dünyada ve yaşadığı toplumda çığır açan, bireyleri harekete geçiren, çevresine ilham veren, farklı dil ve kültürde yaşayan insanları güzellikte bir araya getiren, Yaratanın hatırına tüm yaratılmışları koruyan ve kuşatan iyiliklerin konu olduğu yaşanmış hikayeleri bu programda ödüllendirmiştir.
Dünyada yaşanan krizler daha hızlı biçimde ve daha geniş alana yayılmakta, bu nedenle güvenlik problemi yaşanmakta ve insanlar birbirleri için tehlikeli duruma gelmektedir. Yoksulluğu önlemek ve insanların iyilik halinin geliştirilmesi için projelere ve insanların hayırseverlik duygularını canlandıracak, herkesi iyiliğe yönlendirecek etkinliklere ihtiyaç duyulmaktadır. Savaşlar ve toplumsal çatışmalar da insanları ve toplumları maddi ve manevi yönden olumsuz etkilemektedir.
Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri ile kısa vadede insan özelinde iyi birey olmaya yönlendiren çalışmalar yapılırken, uzun vadede toplumsal meselelere duyarlı, çevresinden haberdar ve çözüm üreten davranışları ön plana çıkaracak faaliyetler yürütmek amaçlanmaktadır.
İslam coğrafyasında yeniden barış, huzur ve kardeşlik ortamının tesis edilmesi için atılan bu adımla günümüzde tüm insanlığı kuşatan şiddet, terör, nefret, düşmanlık, ırkçılık, ayrımcılık, işgal, sömürgecilik, İslamofobya ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkan zorunlu göç, açlık, yoksulluk, haksızlık, adaletsizlik, çevre tahribatı gibi sorunlarla mücadele etmek için bir farkındalık ve bilinç oluşturma gayretindedir.
“İyilik ödülü” için bin 100 hikaye incelendi
TDV bu yıl ikincisi düzenlenecek “Uluslararası İyilik Ödülleri” için ulusal ve uluslararası alanda 8 farklı dilden yaşanmış bin 100 hikayenin değerlendirdi.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, bu yıl ikincisini düzenleyecekleri ”Uluslararası İyilik Ödülleri” için ulusal ve uluslararası alanda 8 farklı dilden yaşanmış bin 100 hikayeyi değerlendirdiklerini söyledi.
Palakoğlu,iyiliği ödüllendirmek, duyarlı bir kamuoyu ve vakıf medeniyetinin yeniden inşası için farkındalık oluşturmak amacıyla yaşanmış iyilik hikayelerine, ”Uluslararası İyilik Ödülleri” verdiklerini anımsattı.
Türkiye genelinde geçen yıl 500 iyilik hikayesi arasından seçilen 6 iyilik sahibine ödüllerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından takdim edildiğini hatırlatan Palakoğlu, bu yıl iyilik ödüllerinin ikincisini düzenleyeceklerini aktardı.
Diyanet İşleri Başkanlığının il ve ilçe teşkilatları, yurt dışı temsilcilikleri, TDV’nin 135 ülkede iş birliği yaptığı kurumlar, internet ve medya taramaları ile 8 farklı dilde bin 100 hikâyenin incelendiğini vurgulayan Palakoğlu, şöyle devam etti:
“Dünyada ve yaşadığı toplumda çığır açan, bireyleri harekete geçiren, çevresine ilham veren, farklı dil ve kültürde yaşayan insanları güzellikte bir araya getiren, Yaradan’ın hatırına tüm yaratılmışları koruyan ve kuşatan iyiliklerin konu olduğu yaşanmış hikayelerin değerlendirilmesi için dört ayrı komisyon oluşturduk. İyilik ödülüne layık görülme süreci, hikaye araştırılması ve toplanması, hikayelerin ön elemeden geçirilmesi, elenen hikayelerden dikkate değer olanlarının belirlenmesi ve jüri değerlendirmesi şeklinde oluyor. Hikayelerin özgün ve orijinal, yaşanmış ve güncel olmasını, dünya için umut olmasını, sonuç bakımından insana ve çevreye katkı sağlamasını, insani yardım, sağlık, eğitim ve çevre alanında yapılmasını önemsedik.”
22 hikaye son değerlendirmeye kaldı
Palakoğlu, bin 100 hikaye arasından eleme yaptıklarını dile getirerek, “Bunlardan 70 hikaye komisyon tarafından dikkate değer bulunarak ön elemeden geçirildi. İkinci komisyon değerlendirmesinin ardından sayı 22’ye düşürüldü. 22 hikaye jüri tarafından değerlendirildikten sonra ödül alanlar kamuoyuna duyurulacak” ifadelerini kullandı.
Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni’nin 13 Mart’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacağını ve yurt dışından konukların da davet edildiğini aktaran Palakoğlu, iyiliğin dünyaya yayılması için etkinliği önemsediklerini vurguladı.
Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde yayın yapan “http://www.uluslararasiiyilikodulleri.com” adlı internet sayfası hazırladıklarını da belirten Palakoğlu, iyilik hikayelerinin dünyaya duyurulması için Türkçe, Arapça, İngilizce, Almanca ve Fransızca sosyal medya hesapları açtıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: iyilik ödülleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...