iyiturks: Şenol Güneş


Şenol Güneş yıllardır Türk futbolu içinde futbolcu ve Teknik Direktör olarak yer almış, kulüp ve milli takım düzeylerinde çok önemli tarihi başarılar kazanmıştır. Kimseye minneti olmayan, lobi faaliyetlerinde bulunmayan, sadece işini yapan bir yapısı nedeni ile kamuoyunda yeteri kadar öne çıkamamıştır. Bundan dolayı kendini, yaptıklarını ifadede önemli sıkıntılar yaşamakta ve haksızlıklarla boğuşmak durumunda kalmaktadır. Hatta dünya üçüncülüğü gibi tarihe altın harflerle yazılan mucize bir başarıdan sonra yaşadıkları nedeni ile ta Güney Kore’ye kaçarcasına gitmek zorunda kalmıştır. Başarının sefasını sürüp keyif çatacakken, başarının cefasını görüp kahır olmuştur. Onun yerine bir başkası olsa heykeli dikilip en üst kademelerde el üstünde tutulabilirdi.
Dünkü Galatasaray maçı sonrası basın açıklamasını dinleyince aynı sıkıntılarının devam ettiğini, hatta bardağı taşıracak yeni gelişmeler ile tahammül sınırlarını zorladığını gördük. Yine de yapıcı ve tedbir aldırıcı tespitlerde ve uyarılarda bulunarak sorumluluğundan vazgeçmiyordu.
Bu yazıyı kaleme almamıza vesile olan tespiti “Spor, önceleri insanları birleştirici bir faaliyet olarak yapılırdı. Uzaklardaki insanlar spor sayesinde bir araya gelerek kaynaşırlardı. Maalesef günümüzde insanları ayıran bir faaliyete büründü. Artık maçlar, insanları ayıran, bölen ve kavga nedeni bir faaliyet olmaktadır. Bu acı gerçeğe karşı adaletli bir şekilde çare bulmalıyız” anlamına gelecek açıklamalarıydı.
Futbolumuzun Güneşi batmadan bu uyarılara, bu çığlıklara kulak vermeli ve gerekenleri adaletli bir şekilde yapmalıyız. Bu konuda taraftardan, oyuncuya, yöneticiden, yayıncıya kadar sorumluluk düşmektedir. Şenol hoca gibi sabırlı bir devin bu noktaya gelmiş olması arkadaki tufanın habercisidir.
Biz kendisine yaptıkları için, duruşu için ve uyarıcı konuşmaları için teşekkür eder, başarılarının sürmesini temenni ederiz.
iyiturks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...