Beşiktaş Avrupada Engelsiz


Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Willi Brinkmann Kupası’nda tüm rakiplerini yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.
Türkiye Tekerlekli Sandalye Süper Ligi’nde normal sezonu 2. sırada bitiren ve play-off oynayacak olan siyah-beyazlılarımız, Willi Brinkmann Kupası’nda yaptığı 5 karşılaşmayı da kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.
Bu sezon Avrupa yolculuğuna Euroleague 1 Kupası ile başlayan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, elemelerde oynadığı 4 maçta 1 galibiyet aldı, grubunu 4. sırada tamamlayarak Willi Brinkmann Kupası’nda oynamaya hak kazandı.
Siyah-beyazlılarımız İtalya’nın Rieti kentinde yapılan Willi Brinkmann Kupası finallerinde Fransa’dan CS Meaux, İspanya’dan BSR Las Palmas ve İtalya’dan Banca Marche takımları ile grup maçlarında karşılaştı.
Ekibimiz, 27 Nisan’da oynadığı 2 karşılaşmada CS Meaux’u 66-61, BSR Las Palmas’ı ise 85-73 mağlup etti. Siyah-beyazlılarımız, 28 Nisan’da oynadığı Banca Marche karşılaşmasını da 64-47 kazanarak bu kupada yarı finale yükselmeye hak kazandı.
28 Nisan’da Willi Brinkmann Kupası’nda yarı final karşılaşmasına çıkan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, İsrail temsilcisi Beit Halochem Tel Aviv ekibini 80-62 mağlup etmeyi başararak adını finale yazdırdı.
29 Nisan’da finalde İngiltere temsilcisi Oldham Owls'u 77-72 mağlup etmeyi başaran Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Willi Brinkman Kupası’nı kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu ve bir kez daha tarih yazdı.
Willi Brinkmann Kupası'nı kazanan, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız'ın başarılı oyuncuları Kaan Dalay ve Cem Gezinci, turnuvanın en iyi beş oyuncusu arasında yer aldı.
2011 yılında Andre Vergauwen Kupası'nda Avrupa Şampiyonu olarak bir ilki gerçekleştiren Takımımız, 2012 yılında da Willi Brinkmann Kupası Şampiyonu olarak ikinci kez Avrupa Kupası'nı müzemize getirme başarısı sergiledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...