Yardımın Işığı Daima Işıldar

Her şeyi devletten beklemek yerine kendi inisiyatifi ile yapabileceği bir iyiliği yaparak bir derde deman olmak, bir dertliye destek olmak her daim takdire şayan bir durumdur. Hele ki çaresi, elinden hiç bir şey gelmeyenlere yardımcı olmak, darlıklarını ferahlığa çıkarmak, yapılabilecek iyiliklerin en makbule geçenlerdir. 
Yaşadığımız çevreye/dünyaya karşı duyarlı olup, yapabileceğimiz iyilikleri/destekleri/yardımları bir karşılık, bir çağrı, bir zorlayıcı sebep beklemeden, kendiliğinden zamanında/iş işten geçmeden yapmak, bu davranışımızı daha anlamlı ve değerli kılar. Devletin, kurumların ve/veya gücü yerinde olanların her zaman her şeye yetişmeleri, haberdar olmaları ve bürokrasiden sıyrılmaları kolay değil. Bazen bu süreçler uzayıp gittiğinden, tıkalı olduğundan veya bazı durumlarda kör/sağır kaldığından geç kalınabilir ve istenmeyen, üzücü sonuçlar ile karşılaşılabilir. 
Bu konuda iyi ve güzel bir örnek İspanya'dan geldi. Yardım edilen için dünyalara değer bir küçük duyarlılık örneği bir kişinin yaşamını değiştirip, vicdanları onure eden bir sonuca yol açtı . İşte bu haberin aslı (iyiturks):
İspanya’nın köklü kulüplerinden Rayo Vallecano, borçları yüzünden evinden çıkartılan 85 yaşındaki kadına sahip çıktı.
Oğlunun yarattığı borçlar yüzünden büyük sıkıntılar çeken Carmen Martinez Ayudo adlı kadın, 40 bin Euro borç yüzünden sokakta kaldı. Kocasının ölümünün ardından evi oğlunun üzerine geçen Carmen Martinez, borçlardan ve evin ipotek ettirilmesinden haberdar değildi. Ödemelerin yapılmaması nedeniyle faizlerle yaklaşık 75 bin Euro’yu bulan borçlar yüzünden evine gelen polislerle karşılaşan yaşlı kadın büyük bir üzüntü yaşadı. Gözyaşlarına hakim olamayan ve derinden yaralanan Carmen Martienz Ayudo’ya sahip çıkan o bölgenin takımı Rayo Vallecano oldu.
Vallecas’ta kurulan kulüp, yaşlı kadının bundan sonra ödeyeceği tüm kira masraflarını üstleneceğini açıkladı. Rayo Vallecano teknik direktörü Paco Jemez konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir şey yapmadan duramayız. Bu kadının yardıma ihtiyacı var. Teknik ekibimiz ve oyuncular ona hak ettiği saygıyı gösterebileceğimiz bir ev bulup orada güzel bir şekilde yaşamasını sağlayacağız” diye konuştu.
Hayatı boyunca tüm birikimlerini temizlik yaparak kazanan yaşlı kadına yapılan bu yardım akıllara Simon Kuper’in o unutulmaz sözünü getirdi;
“Futbol asla sadece futbol değildir…”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...