Fetih 1453 : Çoşku Patlamaları Yaratacak Bir Film

İki yıla yakındır proje aşamasından çekimlere ve son olarak fragramına yönelik bilgilere ulaştığımız Fetih 1453 filmini izlememize 1 ay kadar bir süre kaldı. Bu kadarlık sınırlı bilgilerle bile büyük bir heyecan ve beklenti oluşturan film hakkındaki düşüncelerimizi şimdiden paylaşmak istedik. Filmin gösteriminden sonra umarız coşkulu beklentilerimiz karşılanmış olur ve keyifle film sonrası izlenimlerimizi de yazarız.
Öncelikle filmin konusu üzerinden başlayalım. Pek çoğumuzun çocukluğu/gençliği bu tarz projelerin hasreti/beklentisi ile geçti. Geçmişimizin muhteşem hikâyelerini ne yazık ki aynı ihtişam ve başarı ile kitaplara, ekranlara v.b sanatsal alanlara taşıyıp günümüze yansıtamamışız. Gerçekten yaşanmış ve zamanlarının büyük başarılarını oluşturan yüzlerce hikâye, biz mirasçılarının ellerinde zamanın sönük köşelerinde kalakalmışlardır.
Bu konularda yapılan bazı girişimler amatörce, karikatürize, belgesel varı canlandırmalardan ileri gidememişlerdir. İçlerinde en başarıları olarak sayılabilecek olan Kara Murat, Battal Gazi v.b Cüneyt Arkın filmleri ise ancak ülkemiz sınırları içinde izleyici bulabilmişlerdir.  Onca imkânsızlık ve amatör oluşumlara rağmen bu çalışmalar bile inanılmaz bir coşku seli yaşatmıştır bizlere.
1453 Fetih projesi bu yaşanmışların kuşağı bizler adına beklenen film olma beklentisi ile bastırılan bir coşkunun karşılığı olabilir. Gösterimden sonra oluşabilecek gurur dalgası geçmişimize tutulan çok güçlü bir teşekkür ışığı olabilir. Bu ışık benzer birçok hikâyenin daha da iyi projeler ile parlamasında vesile olabilir.
Filmin başlangıcından fragmanına kadar gördüğümüz ve okuduğumuz şeyler beklentilerimizi çok yükseklere taşımaktadır. Ancak geçmişin silik ve başarısız deneyimleri içimizdeki coşkuyu dizginlemekte ve ihtiyatlı bir bekleyişe yöneltmektedir.
İyiturks olarak Fragmana göre fikir beyan edersek; Film gösterimi ile birlikte muhtemel bir gurur ve coşku patlaması yaşayabiliriz. Film Türk sinema tarihinin en başarılı performanslarından birini çıkarabilir. Hatta Dünya gösteriminde de beklentilerin üstünde bir başarı yakalayabilir.
Film her aşamasında günümüzün tüm gelişmiş araçları profesyonel bir anlayışla kullanılıp bir filmin taşıması gereken hikâye, kahraman, aşk ve hareketi taşımaktadır. Müziğinden oyunculuğuna, efektlerden tanıtım faaliyetlerine kadar başarıyı yakalayabilecek bir potansiyel taşıyor.
Şubat 2012 de gösterime girecek bu muhteşem Filme başarılar diler, beklentilerimizin ötesinde bir başarı yakalayarak gelecek diğer çalışmaların önünü açmasını temenni ederiz. Bu riskli ve maliyetli projeyi böyle ciddi bir çalışma ile hayata geçirme cesaretini ve basiretini gösteren herkese de teşekkürlerimizi sunarız.
iyiturks

2 yorum:

  1. Bende heyecanla bekliyorum. Bende ayni sekilde düsünüyorum. Çok ses getirecek bir film

    YanıtlaSil
  2. İnşallah Beklentilerimizi karşılayan bir film olur; Böylelikle daha bir çok projetede ön ayak olur.

    YanıtlaSil

iyi ve güzel...