Yalan Gerçeğin Utancıdır! NÜ

Yazılarımızda zaman zaman alıntılar yapmaktayız. Konu ile ilgili bir yazı bir şiir bizim için bazen bir çıkış noktası bazense konunun özü olabilecek şekilde kullanılabilmektedir.
Bu alıntılar kimi zaman bizden daha iyi bir şekilde konuyu okuyucuya sunabilmektedirler. “Yalan Gerçeğin Utancıdır” isimli denememizde, gerçeğin manipüle edilme çabaları ve bunun sonuçları üzerine fikirlerimizi aktardık. Çok geniş bir alanda fikirlerimizi toparlayıp cümlelerin gücü ile anlamlı ifadelere ve etkili söylemlere ulaşmaya çalıştık. Bunu uzun uzadıya satırlar ile anlatabilecek bir konuda kısacık cümlelerle başarmayı düşündük.
Anlatım dilinde sayfalarca süren bir düz yazı tekniğinden çok daha etkili anlatım biçimleri vardır. Bir resim, bir nota bir şiir bazen sessizlik bunu başarabilir.  
“Hepimiz büyümüyor muyuz “Kral Çıplak”masalı ile. Kral hiç giyinmiyor ki ömrü boyunca. Sadece maskeler çoğalıyor büyüdükçe. Ve utanıyor insan “Çıplak” görünce.” paragrafı ile neticelenen ilgili denememizin yeni yayınlanan “lool sevgiliye” isimli şiir kitabında yer alan “Nü” şiiri ile daha anlamlı ve daha etkili bir sonuca varabileceğimizi düşünerek paylaşmak istedik. İyi okumalar...


iyiturks


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...