Uçan Anne ve Aras Bebek

O kadar yoğun ve değişken bir gündem içinde pek çok önemli gelişme ülke gündemine gelmeyi başaramazken, Ordu'da bir annenin yapmış olduğu gözü kara fedakârlık direkt manşetten önümüze geldi ve uzun bir süre de önceliğini korumayı başardı. Öyle ki saatlik değişen manşetlere rağmen bu olay günlerce durdu manşet üstü yerde.
Bizler ne kadar hiddetli, sert bir karakterde olsak ta hiç bir zaman "Vicdani Melekelerini" kayıp etmemiş bir toplumuz. Her ne kadar bu görüşe aykırı istisnai olaylar örnek gösterilmek istense de, kendiliğinden gelişen toplumsal tepkilerimiz hep insanidir. Hiç bir zaman hiddetimiz vicdanımızı esir almamıştır.
Bu yazıyı kaleme almamıza etken olan nedenlerden biri de, olaydan sonra Ülkemizin değişik yerlerinden anneye gönderilen çiçekler ve şükran dilekleri oldu. Öyle ki bu tepkileri okurken bile tüylerimiz diken diken olup, gözlerimiz yaşla doldu.
Sanki "O" anne ile hepimiz "O" güzel çocuğun peşinden aşağı atlamış, kurtuluş sevincini de beraber yaşamışız. Bu günümüzde rastlanılan kolay bir şey değildir. Bizler hala taşlaşmamışız. Bu gurur duyulacak ve insanlık adına sevinçle karşılanacak bir şeydir.
Evladının peşinden uçan bir anne ile ona alkış tutan bir milletin Vicdanı pamuk gibi olur. Bembeyaz ve kuş gibi hafif. Ne mutlu bizlere ki böyle uçan annelere taş kesmemiş vicdanlara sahibiz.
Bundan dolayı bizlerin sanal kahramanlara ihtiyacı yoktur. Çünkü ihtiyaç olduğunda hepimiz birer kahramana dönüşürüz. Bundan dolayı bizlerin ihtiyacı yoktur özel ve yapay karışımlara, kalplerimizi yumuşatan.

Bugün taburcu haberi ile gazetelerde yer almaya devam eden annenin açıklamaları olayın gündemimizi nasıl etkilediğini ve geri dönüş tepkilerinin nasıl olduğunu özetler gibi. (Haberin kaynağı Hürriyet)
- Ordu Devlet Hastanesinde bir hafta tedavi gören anne Aylin Özbek ile minik oğlu Aras, son kontrollerinin taburcu edildi. Anne Aylin Özbek, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun ve kendisinin sağlık durumlarının çok iyi olduğunu belirtti. Kendisine ve oğlu Aras'a ilgi gösteren ve dualarını esirgemeyen herkese teşekkür eden anne Özbek, şöyle konuştu:
"Öncelikle dualarını benden eksik etmeyen tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum. Yine bizleri arayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Ayşenur İslam'a teşekkür ederim. Ayrıca milletvekillerimize, doktorumuz Niyazi Kalyoncu'ya, hastane personeline, bizleri tanımayıp değişik illerden onlarca çiçek gönderenlere ve tanıdık tanımadık herkese dualarını bizden eksik etmedikleri için teşekkür ederiz. Allah'a şükür oğlum ve ben çok iyiyiz. Artık evimize gidiyoruz. Allah'ım bir daha böyle şeyler yaşatmasın. Sadece bize değil kimselere yaşatmasın. Herkesin evladını anne ve babasına bağışlasın."
Anne Özbek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam ile yaptığı telefon konuşmasının kendisine çok moral verdiğini belirterek, "Özellikle Bakanımız dualarının bizimle ve Aras'la olduğunu söyledi. Bana her zaman yanımda olduğunu belirtti. Kendisine ayrıca çok teşekkür ederim" dedi.
Öte yandan, anne ve oğluna çeşitli illerden gönderilen çiçekler odanın önüne konuldu. Anne ile oğlunun yaşadığı kazayı gazeteden öğrenen ve şifa dileklerini gönderenlerin notları dikkati çekti. –

Son söz olarak şunu söylemek isteriz; Bu millet pek çok şeyle itham edilebilir, ancak "Vicdansızlıkla" asla!
iyiturks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...