Eczacıbaşı VitrA Dünya Şampiyonu

Avrupa Şampiyonu Eczacıbaşı Vitra, Rus takımı Dinamo Krasnodar’ı 3-1 yenerek Dünya Kulüpler Şampiyonu olarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı.
Dünya voleybolunda bu yıl fırtına gibi esen turuncu beyazlılar Avrupa Şampiyonluğu'ndan sonra, Dünya Kulüpler Şampiyonu da oldu. Turnuva da Rusya’nın Dinamo Krasnodar takımı 2., Brezilya’nın Rexona takımını 3-0 yenen İsviçre’nin Volero Zürih takımı ise 3. oldu. 
Karşılaşmayı  taraftarlar arasında izleyen Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı maçtan sonra büyük coşku yaşadılar. Eczacıbaşı Vitra, Dünya Kupası'nı alırken aynı zamanda 210 bin ABD doları ödülün de sahibi oldu.
Rahat Kazandı
İlk sete baskılı başlayan Eczacıbaşı Vitra ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Takımın lider ismi Neslihan’ın eski günlerine döndüğünü göstermesi ve 7 sayı alarak arkadaşlarına itici güç yaratmasıyla Eczacıbaşı Vitra bu seti 25-16 kazanarak durumu 1-0 yaptı.
Neslihan etkili oyunuyla Eczacıbaşı'na kupayı getiren isimlerden oldu.
2. sette de Eczacıbaşı Vitra’nın üstünlüğü vardı. Dinamo Krasnodar 18-18’de takımımızı yakalasa da Neslihan ve oyuna son dakikalarda giren De la Cruz’un peş peşe aldığı sayılarla set 25-21 Eczacıbaşı’nın oldu 2-0.
Maçın 3. seti ise Rus takımının üstünlüğüyle geçti. Krasnodar bu seti 24-26 alarak durumu 2-1 yaptı.  
Final maçının 4. setinde tedbiri elden bırakmayan Eczacıbaşı Vitra, baştan sona üstün oynayarak seti 25-19  maçı da 3-1 kazanarak Dünya Kulüpler Şampiyonu oldu.
Eczacıbaşı Vitra geçtiğimiz ay da Polonya’da Avrupa Şampiyonu apoletini takmıştı. Böylece Eczacıbaşı Vitra, Vakıfbank’tan sonra iki şampiyonluğu aynı yıl tadan 2. Türk takımı olarak tarihe geçti. Şampiyona kupasını TVF Başkanı Özkan Mutlugil ve FIVB Başkanı Ary Graca verdi. Eczacıbaşı Vitra'nın yıldız ismi Larson turnuvanın en değerli oyuncusu, Maya Poljak ise en iyi blokçusu seçildi.
Salon: Saal
Hakemler: Susana J. Rodriguez (İspanya), Phillippe Shuermann (Lihtenştayn)
Eczacıbaşı VitrA: Larson, Furst, Neslihan Demir Güler, Gözde Yılmaz, Poljak, Asuman Karakoyun (Dilara Bağcı, De La Cruz, Esra Kırıcı Gümüş)
Dinamo Krasnodar: Almeida, Kosheleva, Dianskaya, Shaskova, Rodrigues, Podskalnaya (Bibina, Kryuchkova, Pasynkova, Khodunova, Kalderon, Maryukhnich, Filishtinskaia, Krivets)
Setler: 25-16, 25-21, 24-26, 25-19
Süre: 118 dakika (24, 29, 33 32)

Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...