Mizah Sayesinde Daha İyi Bir Yönetici Olmanın Beş Yolu

İş yeri aslında uygun mizah için mükemmel bir yer. Yöneticiler mizahı bir araç olarak kullanıp ofisin daha mutlu ve başarılı bir ortama dönüşmesini sağlayabilir. Daha verimli ve sempatik bir yönetici olmak için mizahı kullanmanın beş yolunu sizin için yazdım.
1. Ekibe yön verebilirsiniz
Bir yönetici olarak karşılaşabileceğiniz en büyük zorluklardan biri herkesin aynı yönde ilerlemesini sağlamaktır. Mizah, amacına ulaşması için uyum gerektiren bir ortaklık sürecidir. Şakalar en çok ortak bir hadiseyi herkesin anladığı zaman işe yarar. Bunu avantaja dönüştürün. Diyelim ki üç ay boyunca herkesin odaklanmasını istediğiniz bir rakibiniz var. Şirketinizin, kötü karakteri yenen bir süper kahraman olarak tasvir edildiği eğlenceli bir karikatür çalışanları ortak bir hedef etrafında, üstelik eğlenceli bir şekilde toplar.
2. Rahatsız edici durumları yumuşatabilirsiniz
Kimse zorlu bir konuşmadan hoşlanmaz. Bir yönetici olarak çalışanlarınızdan birini eleştirmeniz gerektiğinde bu durum hem sizin hem de karşınızdaki kişi için son derece güçtür. Mizah durumu biraz daha hafifletebilir. Kötü haberi vermeden önce büyük bir hatanızdan ve sonra bunun üstesinden nasıl geldiğinizden bahsedin. Çalışanınız sizi daha dikkatle dinleyecek ve her ikinizin de zaman içinde gelişmeye açık iki insan olduğunuza inanacaktır.
3. Önemli konuları akılda kalıcı yapabilirsiniz
Çoğu insanın çocukluğundaki şakaları daha iyi hatırlamasının bir nedeni var. Şaka dediğimiz olgu insanda bir “Evraka!” hissi uyandırır. Şaka boyunca bir düşünce sürecinden geçersiniz ve sonunda can alıcı bir dönüşle şaka sizi bambaşka bir yöne sürükler. Bu tezat kahkahayla bir araya gelince o fikir zihninizde kalıcı bir yer edinir. Öğretmek istediğiniz fikirle alakalı komik bir şaka oluşturursanız herkes bilmesi gerekeni daha iyi hatırlayacaktır.
4. İş yerindeki stresi azaltabilirsiniz
İşler yoğunlaştığında ofis daha stresli bir hale gelebilir. Çalışanlar daha tahammülsüzleşir ve bu da ortaya bazı tartışmaların çıkmasına neden olabilir. Bu olumsuz atmosferin ofisi ele geçirmesine izin vermeyin. Ciddi bir durumu yumuşatmak için mizahtan faydalanın. Endorfin hemen devreye girecek ve bu da insanların rahatlamasını sağlayacaktır. İnsanlar tekrar gülmeye başladığında işe daha da odaklanıp daha üretken olacaklardır.
5. Çalışanların moralini yükseltebilirsiniz
Ofis ciddi ve sıkıcı bir ortama dönüşürse insanlar kendilerini durgun ve hırçın hissedecektir. Kahkaha atmak ve gülmek kendilerini mutlu ve olumlu hissetmelerine yol açar. Destekleyici mizahı bir yönetim aracı olarak benimserseniz insanlar sizinle aynı takımda olduklarını hissedecek ve daha sıkı çalışma konusunda da daha gönüllü olacaklardır. Her gün çalıştığınız endüstriyle alakalı, ekibinizle paylaşabileceğiniz komik bir şeyler bulmaya çalışın. Bu, kendilerini fazla ciddiye almamalarını sağlayacak ve herkesin gününü biraz daha renkli hale getirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...