NBA’e layık takım

Beşiktaş Milangaz, istatistikleri alt üst ederek boy gösterdiği tüm kupalarda zafere uzandı. Siyah beyazlılar üç kulvarda, bu yıl lokavt nedeniyle 66 karşılaşma üzerinden oynanan NBA normal sezonundaki kadar maça çıktı.
Basketbolda herhangi bir takımdan üç kulvarda üç kupa kaldırma başarısı beklenebilir belki... Ama şu açık bir gerçek ki, ne Beşiktaş taraftarı, ne de Türkiye’deki basketbol severler buna benzer bir kadroyu bir daha çok ama çok zor bir arada görebilir... Beşiktaş Milangaz’dan bahsediyoruz... Dünya genelinde pek çok basketbol takımının koçu ‘rotasyon ve oyuncu sıkıntısından’ yakınırken, Ergin Ataman neredeyse sadece 7 oyuncusuyla EuroChallenge, Türkiye Kupası ve Beko Basketbol Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Üstelik bunu kısıtlı kadrosuna rağmen, lokavt nedeniyle normal sezonu 66 karşılaşma üzerinden oynanan NBA’deki kadar maça çıkarak başardı.
‘Küme düşmemeye oynarlar’ denildi
Ataman’ın ekibi ve öğrencileri yalnızca büyük başarılara imza atmakla kalmadı. Takım ruhunun ne demek olduğunu da herkese gösterdi. Tecrübeli koç Ergin Ataman, Hawkins, Arroyo, Bonsu, Erceg, Kemp, Ersin Dağlı ve Serhat yedilisinin önderliğinde, kadrosunda yer verdiği genç yıldızlarından da muhteşem biçimde faydalanmasını bildi... Oysa ki, NBA’deki lokavt boyunca Deron Williams ile Semih Erden, süreç sonrası Beşiktaş’tan gittiğinde pek çok çevre, ‘Bu takım artık küme düşmemeye oynar’ yorumunda bulunmuştu. Siyah beyazlılar sadece işini yaptı ve kupaları kaldırıp, tarih yazdı...
İnanılmazı başaran muhteşem yedili
Pek çok antrenörün isyan edip takviye isteyeceği kadroyu elmas gibi işleyen Ergin Ataman, teknik heyetle birlikte oyuncularını inanılmaz biçimde formda tuttu. 7 yıldızının üzerine kurduğu kadro ile hem istatistikleri alt üst etti hem de mucizeyi başardı. Öyle ki Beşiktaş Milangaz’da Hawkins, Arroyo, Bonsu, Erceg, Kemp, Ersin Dağlı ve Serhat’tan oluşan ‘ana iskelet’ tüm karşılaşmaları ‘koparan güç’ oldu. Bu isimler sezon boyunca 66 mücadelede toplam 4291 sayı, 1740 ribaunt ve 772 asistle oynadı. Çok sayıda takımın genel istatistiklerini dahi geride bıraktı.
Ergin Ataman’ın galibiyet oranı % 78.7
Basketbolda tarihinin en başarılı sezonunu geçiren Beşiktaş Milangaz, şimdiye kadar yaptığı 66 maçta sadece 14 kez yenilgi yüzü gördü. Siyah beyazlılar EuroChallenge Kupası’nda 3, Beko Basketbol Ligi normal sezonu ve play-off’larında ise 11 defa rakiplerine mağlup oldu. Türkiye Kupası’nda ise namağlup şampiyon oldu. Böylelikle takımın başına kariyerinde ikinci kez gelen koç Ergin Ataman 2011-2012 sezonunda yüzde 78.7’lik bir galibiyet oranı yakalamış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...