Cüneyt Çakır "Elit Kategori"ye yükseldi

 

FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır tarihi bir başarı göstererek, UEFA tarafından en üst kategori olan "Elit Kategori"ye yükseltildi.

Avrupa'nın en iyi 25 hakeminden biri olan Cüneyt Çakır, bulunduğu 1. kategoriden bir üste yükselme başarısı gösteren tek Avrupalı hakem oldu. Çakır bundan sonra Avrupa Şampiyonlar Ligi, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası finallerinde düdük çalabilecek.

1976 doğumlu olan Cüneyt Çakır, hakemliğe 1994 yılında başladı. 2001 yılında Üst Klasman Hakem olarak Spor Toto Süper Lig'de düdük çalmaya başlayan Çakır, 2006'da FIFA kokartı taktı. Cüneyt Çakır, 146 maçla faal hakemler arasında Spor Toto Süper Lig'in en çok maç yöneten hakemi.

2007'deki U19 Avrupa Şampiyonası'nda düdük çalan Çakır, 2009'daki U21 Avrupa Şampiyonası yarı final ve Nisan 2010'da UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final rövanş maçı yönetme başarısı gösterdi. Cüneyt Çakır, 2010-2011 sezonunda 4'ü milli maç, 3'ü Şampiyonlar Ligi olmak üzere 11 uluslararası maç yönetti.  
Cüneyt Çakır ayrıca 29 Temmuz'da Kolombiya'da başlayacak U20 Dünya Şampiyonası'nda görev alacak 6 Avrupalı hakem arasında yer alıyor.

Çakır: "Türk hakemliğinin başarısı"

Avrupa'nın en iyi 28 hakemi arasında yer almanın çok gurur verici olduğunu belirten Cüneyt Çakır, "Özellikle son yıllarda yapılan uluslararası düzeydeki eğitimler sayesinde hem ben hem de diğer arkadaşlarım Türk hakemliğinin adını duyurmaya başladık. Umarım daha da önemli başarılara imza atarız.
Elit Kategoriye yükselmemde başta Başkan Mahmut Özgener olmak üzere TFF Ailesine, Oğuz Sarvan başkanlığındaki MHK camiasına, Onursal Başkanımız Şenes Erzik'e özel teşekkür ederim. Ayrıca 2 yıldır düzenli bir işbirliği içinde bulunduğum Jaap Uilenberg ve Larsen'in de önemli katkıları oldu. Gece gündüz bir arada olduğumuz ve zorluklara göğüs gerdiğimiz tüm hakem arkadaşlarıma, hakem hocalarıma, verdikleri pozitif enerji nedeniyle futbol camiasına ve ailemin karşılıksız desteklerine şükran borçluyum" dedi.

Başkan Özgener: "Cüneyt Çakır'ı yürekten kutluyoruz"

Cüneyt Çakır'ın Türk hakemliğinin gelmiş geçmiş en önemli başarısına imza attığını belirten TFF Başkanı Mahmut Özgener, "Cüneyt Çakır, hem bizlere hem de futbol ailesine tarifsiz bir mutluluk ve gurur yaşattı. Kendisine harcanan emeklerin karşılığını fazlasıyla verdi. Gelecek yıllarda diğer hakemlerimizden de yeni başarılar bekliyoruz" dedi.
Cüneyt Çakır'ı tebrik eden MHK Başkanı Oğuz Sarvan da Şubat 2008'de başlattıkları yapılandırma ve Türk hakemliğine sistem kazandırma çalışmalarının meyvesini görmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Sarvan, bu başarıda 2009 yılında gerçekleşen UEFA Hakem Konvansiyonu tam üyeliğinin önemli katkısı olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...