Mavi Kuştan Yenilikçi Motivasyon Teknikleri


Ülkemizde yaşanan köklü değişikliklerden en önemlilerinden birisi de SGK çatısı altında yaşanmakta. Değişim her yönü ile hissedilirken, bu değişimin en önemli taraflarından biride kurum çalışanlarıdır. Değişimin en sıkıntılı tarafı da bu kanattadır. Çünkü geçmişin köklü alışkanlıklarından kurtulmak ve yeniliklere uyum sağlamak kolay değildir. SGK eski SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığının birleşmesi ile oluşmuş yeni bir kurum. Ancak çalışanların çoğunluğu bu eski kurumlardan oluştuğundan Eski alışkanlıkların bolca karşılaşıldığı bir yer.
Eski Devlet Memuru klasik profili (Ciddi, Asık surat, Bugün git yarın gel, Bu benim işim değil, Mevzuatta yok v.b) ile yeni yönetim ve hizmet anlayışının mücadelesi tüm şiddeti ile bu kurumumuzda yaşanmaktadır. Her ne kadar Üst yönetim Kurumsal olarak yenilikçi bir profil (Güler yüzlü, Hızlı ve kesin sonuç, çözüm üretici, sorumluk alan) yaratmaya çalışsa da alt kademelere ve taşraya doğru bu anlayış dirençle karşılaşmaktadır.
Bugün okuduğumuz aşağıdaki haber bizler adına gülümsetici ve ileriye dönük umut verici duygular uyandırmıştır. Yeni bir Devlet Memuru profili olarak örnek gösterilebilecek bu davranış takdire şayandır.
Sorumluluk alanındaki sorunlara yönelik kafa yorduğu, çözümsüzlükler, zorluklar karşısında bana neci bir tutum sergilemediği anlaşılan bu yönetici arkadaşın yaptığı girişim eminiz ki ölçülemeyen ancak çok faydalı sonuçlar doğuran bir girişimdir.
Ayrıca bu mail bu arkadaşımızın esprili, iyimser bir yapısı olduğunu ve çevresini, çalışanlarını olumlu yönde etkileyebildiği anlaşılmaktadır.
Bu tarz güler yüzlü, olumlu ve çözüm arayan insanlarımızın olduğu kurumlarda problemlerinde zamanla giderileceğini ve faydanın herkese yansıyacağını belirterek, arkadaşımıza başarılar dileriz.
iyiturks
“Mavi Kuşlu” Motivasyon
Memur memur olalı böyle motivasyon görmedi. Çalışma Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bağlı Hizmet Sunumu Genel Müdür vekili Adem Onar, tarihe geçecek bir yönteme başvurdu.
'Canım Personellerim' diye başlayan bir metin hazırlayıp tüm çalışanlarına e-posta gönderen Onar, mailine bir de dalda tüneyen bir kuş ailesinin fotoğrafını ekledi.
'Genel Müdür Sıyırdı' Demeyin
Genel Müdür vekili Onar bununla da yetinmeyip kuşları kendisine ve personeline benzeterek, fotoğrafla ilgili şu ifadelere yer verdi:
'... Teşbihte hata olmasın ama mana olarak ekteki resim, Hizmet Sunumu Personelleri'ni temsil etmekte. Soldan dördüncü, kafası mavi, karnı kahverengi olan kuş da benim. Yani Genel Müdürünüz. Gözlerimi kapamışım, sizlerle beraber olmanın mutluluğunu, o dalda sizlerle beraber tadıyorum. İnanın o kuşlar gibiyiz. Ve SGK'yı semalara çıkaracağız Allah'ın izniyle. Sakın 'Genel Müdürümüz en sonunda sıyırdı' demeyin. Sizlerle ilgili samimi duygularımı en güzel ifade eden resimlerden biri. Hoşgörü ve affınıza sığınarak gönderiyorum...'
'İnce Dal Bizim Yükümüz'
ONAR, mesajın ardından Akşam'a şöyle konuştu: 'SGK, 74 milyona hizmet eden çok önemli bir kuruluş ve yükü de inanılmaz derecede ağır. İnce dala yuva kurmuş kuşlar fotoğrafını seçtim, çünkü bizim kurumumuzu ve personelimizi en iyi tarif eden bu görüntü. Kuşların tünediği ince dal yükümüzü, kuşlar personelimizi temsil ediyor. O ince dalda hepimiz birlik beraberlik içerisindeyiz. Ortadaki mavi kuş da benim.'
Genel Müdür Vekili Adem Onar, mailinde şu ayrıntılara da yer verdi: Canlarım; sizlerin de vermiş olduğu büyük destek le önemli yüklerin altından birer birer başarıyla çıkıyoruz. Canlarım; inşallah fazlasıyla hak ettiğiniz özlük haklarınızı ve başarı belgelerinizi en kısa zamanda takdim edeceğim. Sadece dua edin ve bu muhteşem motivasyonla gayretlerinizi Allah rızası için sürdürün. Allah'a ve meleklerine emanet olunuz...'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...