Artık Birşeyler Değişmeli


Dünyaya hâkim Ülkelerin en üst düzey yöneticileri Seul’de toplanarak Nükleer konusunda konuştular ve kararlar almaya çalıştılar.
7 milyarı geçen bir nüfusa ulaşan dünyamızda felaketler, yokluklar, geri kalmışlıklar ve düşüncesizce yok edilen doğal kaynaklar var iken bu pozu verenler ne yaptılar ve ne yapacaklarını söylüyorlar?
Kocaman bir hiç! Dünyamız egemen topluluklarının liderleri, hâkim yöneticileri birbirlerini kandırmayı, başarı dedikleri çıkarları için insanlığı ve doğayı acımasızca yok ettikleri, öldürmek, yok etmek, ele geçirmek gibi faydasız eylemleri için kılıflar ürettikleri bir düzen var. Yoksa Trilyonlarca dolar silaha niye yatırılır. Barış ve Refah için mi? Artık inanan var mı bu ironik yalana? Hakları yoksulluktan kıvranan, çatışmalardan ve şiddetten kurtulamayan Hindistan ile Pakistan neden Nükleer silah yarışına girer. Hangi mantık, hangi dürtüler bu tercihe iter onları. Ya da Japonya’daki Nükleer silah kurbanları! Hangi dünyevi duygular ile insanoğlu birbirini bu şekilde yok etme yoluna gider.
Artık dünya gerçek anlamda küçüldü. Bizler çoğaldıkça sığmaz olduk gezegenimize. Ortaya çıkan her sorun tüm dünya topluluklarını etkiliyor. Nefretle, hırsla, şiddetle, yok etmekle, ele geçirmekle, her şeye sahip olmayı istemekle sorunlar azalmıyor, aksine katlanarak büyüyor.
Artık başarı ülkeleri ele geçirmek değil, artık kahramanlık insanların acımasızca birbirlerini öldürmeleri değil; Başarı nefreti yok etmektir, başarı sorunları birlikte çözmektir, başarı varlıkları pay etmektir, başarı şiddeti engellemektir.
Ey toplantılarda bir araya gelip toplu poz veren dünya liderleri, yöneticileri. Dünya sizlerden savaş kararları, ambargo kararları ya da tehdit açıklamaları beklemiyor. İnsanlar sizden refah istiyor, huzur istiyor, sıkıntılarına çareler istiyor. Yüzyıllarca yakıldı, yıkıldı, yok edildi! Hangi başarı, hangi ırk, hangi medeniyet ulaşabildi sonsuz hâkimiyete? Artık bir şeyler kökten değişmeli!
iyiturks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...