Küçük bir çocuğa çok büyük bir armağan

Bugün dikkatimizi çeken bir haber “Hayat” üzerine bir kez daha düşünmemize vesile oldu. Daha önceleri de bir çok yazıya konu olan “Hayat” kavramı tekrar üzerine düşündüğümüz ve duygulandığımız anlara konu oldu. İnsanlık olarak o kadar kendimizi kaptırmışız ki dünyanın kargaşasına en değerli varlık olan “Hayat”ı bir kenara bırakmışız.  Hâlbuki günlerimizi, anlarımızı kaplayan ve çok önemli görünümlere sahip hiç bir konu, ayrıntı, istek, durum hayatın kendisi karşısında değersiz ve anlamsızdır. Hayatın en değerli anı “O” çocuğun 5 dakikalık bir zaman diliminde yaşadığı tanımsız mutluluktur. O anlarda küçük kalbinin heyecandan hızla çarpmasıdır, yüreğini kaplayan ve bedeninde bir güneş gibi parlayan mutluluğun gözlerinden ışıldamasıdır. Gerisi “Hayat’ın ağır sorumluluğu karşısında kaçtığımız “Bahane”lerimizdir.
iyiturks
ABD’de 7 yaşındaki beyin kanseri Jack Hoffman, ölümcül hastalığıyla mücadelesinde eşi görülmemiş bir destek buldu.
Nebraska Amerikan futbol takımının fanatik taraftarı olan Hoffman, hayranı olduğu oyuncularla gerçek bir maçta forma giyerek hayalini gerçekleştirdi.
2013 Nebraska Spring Amerikan futbolu karşılaşması Cumartesi günü Nebraska’daki Memorial Stadyumu’nda oynandı. Maç devam ettiği sırada Jack Hoffman’a Nebraska forması ve kaskı giydirildi. Beyin kanseri tedavisi gören çocuk, Nebraska koçundan sahada ne yapması gerektiğine dair taktikler aldı. Hayranı olduğu oyuncular arasında yerini alan Jack Hoffman, işaretin verilmesiyle topu eline aldı.
Sayı Yaptı
Hoffman, kendisini izleyen 60 bin kişinin coşkulu tezahüratları ve etrafındaki oyuncular eşliğinde 69 yard’lık bir touchdown gerçekleştirdi. Ölüme meydan okuyan küçük çocuğun sahadaki koşusu, tribünlerde ve ekranları başında maçı izleyenlere duygusal anlar yaşattı
Touchdown’ın ardından futbolcuların omuzlarına alınan Jack Hoffman, duygularını öğrenmek isteyen gazetecilere, hayatının en büyük mutluluğunu yaşadığını, kendisini rüyada gibi hissettiğini söyledi.

2011 yılının Nisan ayında beyin kanseri teşhisi konulan Jack Hoffman, iki kez ameliyat geçirdi. 60 haftalık kemoterapi tedavisine iki hafta ara veren küçük çocuk, Nebraska takımı ve taraftarları sayesinde unutulmaz bir gün yaşadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...