Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl yedincisini düzenleyeceği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu eski Kurt Kiremit Fabrikası alanında yapılacak açılış töreni ile başlıyor.
Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den katılan sanatçıların pişmiş topraktan heykeller yaparak Eskişehir’e hediye edeceği sempozyum, bu yıl Prof. Dr. Taciser Sivas anısına gerçekleştirilecek. Sempozyumda pişmiş toprak; sanatsal, sektörel ve bilimsel olarak ele alınacak.
Eskişehir’in tuğla ve kiremit tarihine tanıklık eden eski Kurt Kiremit Fabrikası’nın ilgi çekici atmosferinde gerçekleştirilecek olan sempozyuma dünyaca ünlü terra-cotta sanatçıları katılıyor. Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl konukları, Türkiye’den Meliha Coşkun, Emre Feyzoğlu, Soner Genç, Gökhan Taşkın, Ömür Tokgöz, Veysel Özer, Macaristan’dan Beata Rostas, Almanya’dan Renee Reichenbach ile Amerika Birleşik Devletleri’nden Alexis Gregg ve Tanner Coleman olacak.
Sorkun ve Kınık gibi yerel çömlekçiliğin yapıldığı yörelerden üreticiler, cam takı ve süs eşyası, lületaşı, seramik üreticileri ve çeşitli el sanatları ürünlerinin satıldığı stantlar açacaklar. Bu yıl düzenlenecek sergilerde ise, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Öğrencileri ve Mezunları Sergisi, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Ürün Tasarımları Sergisi, İbrahim Demirel Pişmiş Toprak Eserleri Sergisi halkla buluşacak.
Sempozyumlarda bugüne kadar 6 bilimsel kitapta toplam 300 makale yayınlandı. Geleceğe ışık tutan kaynaklar, literatüre önemli bir akademik birikim kazandırdı. Bu sene 3 gün sürecek sunumlarla 35 makale yayınlanacak.
Sempozyumun açılışı, 9 Eylül Pazartesi günü saat 18.00’de her sene olduğu gibi İsmet İnönü Caddesi Eski Kurt Kiremit Fabrikası’nda hazırlanan alanda düzenlenecek. Açılıştan hemen sonra, aynı yerde saat 20.00’de Yeni Türkü bir konser verecek. Sempozyum boyunca düzenlenecek diğer konserlerde ise Ferhat Göçer ve Hakan Aysev-Ümit Zileli sahne alacak. Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.

Çocuk Atölyeleri
Sempozyum bir yanıyla da çocukları kucaklıyor. Başta Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi olmak üzere çeşitli okullardan gelen çocuklar, sempozyum alanına kurulan gelecek nesil çamur atölyesinde yaptıkları oyuncak ve heykellerle alana renk katıyorlar.
Torna Yarışması
Düzenlenen etkinlikler arasından amatör ve profesyonel kategorilerde düzenlenen Torna Yarışması büyük ilgi görüyor. Amatör ve profesyonel dallarda düzenlenen yarışma, Türkiye'nin önemli bölgelerinden gelen usta isimleri bir araya getiriyor.
Yemek Yarışması

Sempozyum düzenlenen toprak kaplarda yemek yarışmalarıyla birbirinden güzel lezzetlerin çekişmesine de sahne oluyor. Türkiye Aşçılar Federasyonu ve federasyona bağlı dernekler tarafından desteklenen pişmiş toprak kaplarda pişirilen yemekler yarışıyor. Yarışma bu yıl Down sendromlu bireyleri de ağırlayacak yarışmada ustalar ile çalışan Down sendromlu çocuklar beraber yemekler yapacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...