Saadet Işıl Aksoy

Saadet Işıl Aksoy son yıllarda gündemimize başarıları ile giren, çarpıcı güzelliği ile bizleri etkileyen bir sanatçı. Son olarak İtalya’da bir projede başrol oynayacağı haberi ile ilgi alanımıza girdi. Kendisini haa şımardı ha şımaracak, başarılarını abartarak bir albeni yaratacak beklentisinde olmamız nedeni ile mesafeli durduğumuz biri. Ancak görüyoruz ki yıllar geçmesine rağmen iş dışında her hangi bir konu ile gündemimize girmiyor. Başarılarını abartmadan, ileriye yönelik bir basamak olarak kullanıyor. İşlerinde hep bir basamak üste çıkarak ve başarı kazandıkça adını anıyoruz.
İşine yoğunlaşması, kolaya kaçmaması ve hem de bu kadar iyi bir haberler ile gündemimize gelmesine daha fazla kayıtsız kalamayarak, hakkında biraz araştırma yaptık.
Kişiler hakkında tam anlamı ile doğru bilgiler sunmasa da genel bakış itibarı ile sanal dünyada hakkında olumlu bir bakış var. Hakkında öne çıkan bilgilerin çoğunluğu rol aldığı çalışmalar ve kazandığı ödüller hakkında. Ayrıca kendisinin Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olması bizler için şaşırtıcı ve hayranlık uyandırıcı bir durum. Bunun nedeni de güzelliğinin ve yaptığı işin büyüsüne kapılıp, kolaycı bir yol seçmemesi nedeni iledir.
Umarız bundan sonraki yaşamında daha büyük başarılarla ve hayal ettiği bir hayat akışı ile gündemimizde yer almaya devam eder. Kendisini başarıları için tebrik eder, bundan sonraki projelerinde de her şeyin gönlünce olmasını temenni ederiz.
Aşağıda Wikipedia’da kendisi için oluşturulan maddede yer alan bilgileri paylaşmak istiyoruz.
1983 doğumlu Aksoy, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Televizyonda Güz Yangını, Esir Kalpler, Senden Başka ve Balkan Düğünü adlı yapımlarda rol almıştır.
İlk beyazperde deneyimi ise Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta filmiyle olmuştur. Bu film ile 2007 Şili'nin Valdivia Uluslararası Film Festivali ve 2007 Saraybosna Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü almış, 2007 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Behlül Dal Genç Yetenek Özel Ödülü'nü kazanmıştır.
ABD 2008 yapımı A Beautiful Life filminde Denise rolünde yer almıştır. Ardından Mert Fırat ile başrollerini paylaştığı Başka Dilde Aşk adlı filmde oynamıştır. Film 46. Altın Portakal Film Festivali'nde Kent Konseyi Seyirci Ödülü'nü almıştır.
2009 yılında başrollerini Catherine Zeta Jones ve Justin Bartha'nın paylaştığı Aşkın Yaşı Yok / The Rebound filminin Türkiye çekimlerinde küçük bir rol almıştır. 2011 yılı itibariyle Muhteşem Yüzyıl dizisinde Prenses Victoria rolüyle yer almıştır.
Son olarak yönetmenliğini Sergio Castellitto'nun yaptığı ve Bosna Savaşı dönemini anlatan bir drama türü filmde, Aska karakterini oynayarak Penélope Cruz'la birlikte rol almıştır.
Ödülleri
- 44. Antalya Film Şenliği (2007)
  Behlül Dal Genç Yetenek Özel Ödülü - Yumurta
- 13. Saraybosna Film Festivali (2007)
  En İyi Kadın Oyuncu - Yumurta
- 40. Siyad Türk Sineması Ödülleri (2007)
  En İyi Kadın Oyuncu - Yumurta
- 19. Ankara Uluslararası Film Festivali (2008)
  Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu - Yumurta
- 1. Yeşilçam Ödülleri (2008)
  Umut Veren Genç Kadın Oyuncu - Yumurta
- 3. İsmail Dümbüllü Ödülleri (2008)
  En İyi Kadın Oyuncu - Yumurta
- 4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali (2009)
  En İyi Kadın Oyuncu - Başka Dilde Aşk [2]
- 21. Ankara Uluslararası Film Festivali (2010)
  En İyi Kadın Oyuncu - Başka Dilde Aşk

Filmografi
- Yumurta (2007)
- Süt (2008)
- A Beautiful Life (2008)
- Eastern Plays (2009)
- The Rebound (2009)
- Başka Dilde Aşk (2009)
- Umut Üzümleri (2011)
- Sen Dünyaya Gelmeden (2012)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...