Vakıfbank Altın Arma Dünya Şampiyonu Oldu

Vakıfbank kadın voleybol takımı muhteşem başarı serisini Dünya Kadınlar kulüp voleybol şampiyonasında zirveye çıkarak taçlandırdı. Kulüp takımı olarak dünyanın bir numarası olmayı başardı. Futbolda böyle organizasyonlara katılabilmeyi başarı, gruplardan çıkmayı ise küçük birer mucize saydığımız bir ortamda Vakıfbank bütün kupaları müzesinde topladı.  Bu başarılar ile gurur duymalı ve bunu başaranları gururlandırmalıyız.
Vakıfbank, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen FIVB Kadınlar Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası finalinde Brezilya'nın Unilever Volei takımını 25-23, 27-25 ve 25-16'lık setlerle 3-0 yenerek şampiyon oldu. Öte yandan Vakıfbanklı Jovana Brakoçevic turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

Yenilmez Arma”, üst üste 5. kupasını kazandı ve 52 maçtır yenilgi yüzü görmediler.
Turnuvada B Grubu'ndaki ilk maçında ABD ekibi Iowa Ice'ı 3-0, ikinci maçında da Brezilya temsilcisi Unilever Volei'yi 3-1 mağlup eden sarı-siyahlılar, yarı finalde de Çin'in Guangdong Evergrande takımını 3-0 yenerek, finale ulaştı.

Geçen yıl CEV Şampiyonlar Ligi, Acıbadem Bayanlar Ligi ve Türkiye Kupası'nı kazanan, son olarak Süper Kupa'yı müzesine götüren Vakıfbank, FIVB Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda da mutlu sona ulaşarak üst üste beşinci kupayı müzesine götürdü.
İşte bu başarıyı sağlayan yenilmezler arması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...