Su Tedavisi

Pek çok insan, gece boyunca sık sık tuvalete kalkmamak için, uyumadan önce hiçbir şey içmek istemediğini söyler. Gece sık sık tuvalet için kalkan bir hasta da, doktoruna bunun sebebini sorduğunda, hiç bilmediği çok ilginç yanıtlar aldı
Kardiyolog doktor, hastasının bu sorusuna karşılık, “Siz ayakta dururken, yerçekimi suyu vücudun en aşağıdaki kısmında tutar ve bu da ayaklarınızın şişmesine neden olur. Uzandığınızda, vücudunuzun alt kısımları (özellikle ayaklarınız) böbreklerinizle aynı hizaya gelir, böylelikle de böbreklerin suyu süzmesi ve atması kolaylaşır.” açıklamasını yaptı. Sonra da ‘su içmenin inceliklerini anlatarak devam etti: “Özellikle belirli bir zamanda içmek, suyun vücudunuz üzerindeki etkinliğini artırır:
•  Uyandıktan sonra iki bardak su içmek, iç organlarınızı harekete geçirir.
•  Yemekten yarım saat önce bir bardak su içmek, sindirimi kolaylaştırır.
•  Duş öncesi içeceğiniz bir bardak su, kan basıncınızı düşürmeye yardımcı olur.
•  Uyumadan önce bir bardak su içmek, felç ve kalp krizi riskini azaltır.
• Ayrıca, bacak kramplarını da önlemeye yardımcı olur. Çünkü bacak kasları gerildiklerinde sıvıya İhtiyaç duyuyor ve yeterince sıvı alınmadığında ağrıyla uyanmak kaçınılmaz oluyor.”

Aç Karna İçilen Suyun İyi Geldiği Birçok Hastalık Var
Bir diğer uzman, Endokrinolog Doktor Ghada Haddad da, Japonya’da son dönemde yaygın biçimde başvurulan ‘Su Tedavisi’nin yararlarını dile getiriyor. Yapılan bilimsel testlerle de, su tedavisi sayesinde pek çok hastalıkla başa çıkmanın mümkün olduğu belirtiliyor. Araştırmalara göre, doğru zamanda su içmekle; baş ağrısı, vücut ağrıları, kalp çarpıntısı, epilepsi, bronşit, astım, gastrit, obezite, verem, menenjit, böbrek rahatsızlıkları, adet sancıları, kulak-burun-boğaz hastalıkları gibi sağlık sorunlarının tedavisinde olumlu etkiler görülüyor. Japon tıp çevrelerinin kabul ettiği bu araştırmanın, ‘Su Tedavisi’nin yöntemi ise şu şekilde:
Sabah uyanır uyanmaz dişlerinizi fırçalamadan önce dört bardak su içmeniz gerekiyor. Sonra dişlerinizi fırçalıyorsunuz ve ardından 45 dakika boyunca hiçbir şey yiyip-içmiyorsunuz. Aradan geçen 45 dakikadan sonra, kahvaltınızı yapıyorsunuz. Kahvaltıdan sonra 15 dakika, öğle yemeği ve akşam yemeğinden sonra da iki saat boyunca, hiçbir şey yiyip-içmemeniz gerekiyor. Sabah kalkınca dört bardak su içemiyorsanız yavaş yavaş artırarak kendinizi alıştırabiliyorsunuz. Daha sağlık bir yaşam vaat eden bu tedavi uygulaması sayesinde, 30 gün sonunda yüksek tansiyon sorunundan, 10 günde gastritten ve yine 30 günde şeker sorunundan kurtulmak ya da bu rahatsızlıklarınızın etkilerini en aza indirmek mümkün olabiliyor.
Uzakdoğu’da yemeklerle beraber çay içildiğini de hatırlatıyor Dr. Haddad ve bu tedavi yönteminin kilo verme konusunda da faydalı olduğunu ifade ediyor.

Kaynak:Bütün Dünya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...