Yemezsen Yenilmez, Atarsan Kazanırsın Trabzon


Yine bir şampiyonlar ligi sezonuna başlıyoruz. Süpriz bir şeklide ülkemiz adına Trabzonspor katılıyor. Süprizler ligin başlaması ile devam ediyor. Trabzonspor turnuvanın güçlü ekiplerinden İtalyan ekibi İnter'i deplasmanda 0-1 yendi. Yine tarihi başarı yaklaşımları basınımızı süsledi.

Bize göre artık her galibiyet ya da her puan Tarihi olarak değer görmemeli. Başarılı olarak kabul edilmesi yeterli olmalıdır. Var olan turnuvalara mantalite,ekip,tecrübe,altyapı v.b gereken ne varsa sahibiz. Eğer ki bu turnuvalara katılıyorsak, kazanmak, kaybetmek normal sonuçlar olmalıdır. Tarihi başarı bu olay üzerinden konuşursak,gruplardan çıkmak, Fianl oynamak ya da kupayı kazanmak olmalıdır. Bu şeklide konumlandırırsak olayı o zaman tarihi bir çok başarıya daha çabuk ulaşabiliriz. Yoksa tek maçla tarihte birşeyler öyle kolay yer almaz.

Trabzospor çok önemli bir galibiyeti zor şartlarda aldı. Tecrübe ve maça hazırlanış süreçlerinde sıkıntılar oldu, ancak bunlar aşılarak turnuvaya harika bir giriş yaptılar. Basit, uygulanabilir ve inanılmış bir oyunu sabırla uygulayarak, rakibin hatasını fırsata çevirdiler. Kısaca "Yemezsen yenilmez, atarsan kazanırsın" şeklinde özetleyeceğimiz bir taktiği başarı ile uyguladılar.

Bu önemli başarı için Tüm Tranzonsporlu oyuncu,Teknik adam ve yöneticileri kutlar, turnuva boyunca kalıcı ve unutulmaz başarılar kazanmalarını temenni ederiz.

Stat: Giuseppe Meazza
Hakemler: Stefan Johannesson ****, Stefan Wittberg ****, Magnus Sjoblom **** (İsveç)
İnter: Julio Cesar * Jonathan **, Lucio **, Ranocchia*, Nagatomo ***, Obi * (Dk. 55 Alvarez **), Cambiasso **, Zanetti *, Sneijder **, Pazzini * (Dk. 55 Milito *), Zarate *
Trabzonspor: Tolga *****, Celustka ****, Glowacki ***, Giray ***, Cech ****, Colman ****,  Zokora *****, Serkan **, Alanzinho *** (Dk. 64 Sapara ***), Halil *** (Dk. 88 Aykut **), Henrique **
Sarı Kartlar: Dk. 22 Nagatomo, Dk. 41 Zarate (Inter), Dk. 29 Giray, Dk. 54 Alanzinho, Dk. 65 Halil, Dk. 66 Cech (Trabzonspor)
Gol: Dk. 76 Celustka (Trabzonspor)

iyiturks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...