Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıklı Yaşam Savaşı


Sağlık Bakanlığı Sağlıklı yaşam projesi kapsamında farklı konularda çalışmalar düzenlemekte, bunların bir kısmını etkili tanıtım destekleri ile birer kampanya haline getirmektedir. Bunları en dikkat çekicileri: Sigara ile mücadele, obezite ile mücadele, Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel aktivitelerin artırılmasına yönelik olanları sayabiliriz.
Medyanın yoğun olarak kullanıldığı bu kampanyalar ile toplumun ciddi sağlık riskleri doğuran olumsuz alışkanlıklarından ve davranış biçimlerinden uzaklaşarak sağlıklı bireyler olmaları sağlanılmaya çalışılmaktadır. Hepsi ciddi riskler oluşturan bu olumsuzlukların gelecek nesilleri de etkileme potansiyellerinin yüksek olduğu düşünülürse bu projelerdeki başarının sağlıklı nesiller yetiştirme adına da ne kadar önemli olduğu anlaşılacaktır.
Basit birkaç değişiklik ile bile inanılmaz olumlu sonuçlar alarak  sağlıklı bir yaşam sürebiliriz. Bunun için risklerin ve çarelerinin farkında olmak değişime istekli olmak bu yolda çok önemli katkılar sağlayacaktır.
Sağlık Bakanlığının yürüttüğü bu kampanyaların faydalı olacağını düşünmekte olup, konu ile ilgili tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür eder, başarılı sonuçlar almalarını dileriz. Mümkün olabilecek en üst düzeyde kişinin bu kampanyaların farkına varıp, hayatlarında sağlıklı sayfalar açmalarını temenni ederiz. 
iyiturks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...