TT Arena: Aslan'ın Yeni Yuvası

Günümüz teknolojisi ile inşa edilen Türk Telekom Arena Stadı Futbol kültürümüze ve Galatasaray Kulbümüze iyi ve güzellikler katacaktır. Günümüz modern futbol kültürüne ve ihtiyaçlarına göre dizayn edilen stadın hayırlı olmasını dileriz. Umarız hep güzel anlara tanıklık eder, keyif dolu zamanlar geçiririz.

Türk Telekom Arena Projesi Almanya-Stuttgart kökenli ASP (Arat-Siegel + Partner) bürosunun koordine ettiği bir konsorsiyum tarafından planlamıştır. Teknik, mekanik ve elektrik projesi Obermeyer, statiği ise SBP firması tarafından hazırlanmıştır. Her üç planlama bürosu daha önce stadyum inşa etmiş ve spor yapılarında çok deneyimli plancılar olup, ekibin başında Mimar Mete Arat bulunmaktadır.

Yer  Aslantepe, İstanbul
Beklenen Açılış Tarihi  Ocak 2011
Kapasite   52.650
Localar  157
VIP Koltuklar  5.500
Stad İçi Park Yeri Kapasitesi  2.900
Katlar  5 üst, 4 yeraltı katı
Stad İçi Park Yeri Kapasitesi  2.900
Catering Alanları  VIP Salonu
  VIP Market Alanı
  Premium Food Court
Özel Alanlar Galatasaray Müzesi
 Galatasaray Mega Store
 VIP Restoran
Stad İçi Park Yeri Kapasitesi  2.900

Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden biri olacak Türk Telekom Arena, 52 bin 650 seyirci kapasitesi ile dünyanın sayılı stadyumları arasına girmeye hazırlanıyor.
Stadyumun tabanı bir elips şeklindedir. Enine ekseni 190 metre, boyuna ekseni ise 228 metredir. Yayaların dolaşım alanlarıyla servis ve araç dolaşım alanları, stadın etrafında iki ayrı düzeyde çözülmüş ve stadın daha rahat çalışması sağlanmıştır.

52 bin 650 kişi kapasiteli tribünler, alt ve üst tribün olarak ikiye ayrılmıştır. İki tribün kısmı arasında 157 adet loca , VIP alanları, stadyum yönetimi, Galatasaray Müzesi, GS Store satış noktaları, restoran ve food-court gibi işlevleri içeren iki kat yerleştirilmiştir.
Stadyumun ana VIP girişi kuzeybatı yönünde, vadi tarafındadır. Stadın altında 2.000 araçlık bir VIP otoparkı öngörülmüştür. Stadın çeperinde arazinin eğiminden yararlanarak toplamda 2 bin 900 araçlık bir otopark tasarlanmıştır. Bu park yerleri, TEM ve kuzeybatıdaki yollara uygun kavşaklarla bağlanmaktadır.
Yayaların büyük bir kısmı metro bağlantısıyla stada kısa bir zamanda ulaşabilirler.

Mekanik ve elektrik tesisat, en son stadyum teknolojisine uygun olarak Almanya’da bu konunun uzmanları tarafından projelendirilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...