Yüzde 100 Türk sermayeli Bilim İlaç, Avrupa’da bir ilki başardı. Şirket, son 3 yıldır Avrupa’da başvuran hiçbir firmanın alamadığı Avrupa Kalite Büyük Ödülü’ne layık görülen ilk şirket ve ilk ilaç firması oldu. Ayrıca 4 kategoride birden Başarı Ödülü yine ilk kez Bilim İlaç’a verildi.TÜRK ilaç sektöründeki 300 kuruluş içinde 3’üncü sırada yer alan Bilim İlaç, Avrupa’da kalite konusundaki en prestijli ödülü aldı. Bilim İlaç,
Avrupa’da bir ilki başararak son 3 yıldır başvuran hiçbir firmanın alamadığı Avrupa Kalite Büyük Ödülü’ne layık olan ilk şirket ve ilk ilaç firması oldu. Büyük ödülün yanında bugüne kadar 4 kategoride birden Başarı Ödülü yine ilk kez Bilim İlaç’a verildi.
Münih’te düzenlenen törene katılan Bilim İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karaağaç ve Genel Müdürü Dr. Erhan Baş, büyük ödülü Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Yönetim Kurulu Başkanı Mark Duhem ve Bavyera Ekonomi Bakanı Martin Zeil’in elinden aldı.
48 ülkeye ihracat yapıyor
48 ülkeye ihracat yapan Bilim İlaç, Avrupa’daki tüm sektörlerde ‘Büyük Ölçekli İşletmeler’ kategorisinde, 2008’den bu yana ‘Büyük Ödül’e değer firma bulunamayan bu platformda; yüzde 100 yerli sermayeli bir Türk şirketi olarak ‘Büyük Ödül’ü Türkiye’ye getirdi. 1992 yılından itibaren verilmeye başlanan Avrupa Kalite Ödülü’nü bugüne kadar 4 ayrı kategoride birden alan kuruluş olmamıştı. Bilim İlaç dünya devlerinden oluşan güçlü finalistleri geride bırakarak kazandığı Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nün yanı sıra;
· Müşteriler İçin Değer Katma
· Süreçlerle Yönetim’, ‘Vizyoner
· Esin Veren ve Bütünsel Liderlik
· Dengeli Sonuçlar Gerçekleştirme
Kategorilerin de ödül aldı.
1998’de EFQM Mükemmellik Modeli’ni benimseyerek çalışan Bilim İlaç bu süreçte 2004’te ‘Avrupa Kalite Ödülü-Mükemmellikte Yetkinlik Onayı’, 2006’da ‘TÜSİAD-KalDer-Ulusal Kalite Büyük Ödülü’, 2009’da ‘Avrupa Kalite Ödülü Finalisti’, 2010’da Türkiye’de Mükemmellik Modeli çalışmalarının en prestijli ödülü olan ‘TÜSİAD-KalDer-Mükemmellikte Süreklilik’ ödüllerinin sahibi olmuştu.
Modeli 30 bin şirket uyguluyor
Belçika-Brüksel merkezli EFQM’nin 55 ülkede 50 farklı sektörde faaliyet gösteren 500’den fazla üyesi bulunuyor. Dünyada 30 bin kuruluş, EFQM Mükemmellik Modeli’ni uyguluyor. Türkiye’de de uluslararası EFQM Mükemmellik Modeli uygulamaları KalDer (Türkiye Kalite Derneği) tarafından yürütülüyor. EFQM, mükemmellik modeliyle farklı sektörlerde faaliyet gösteren farklı büyüklükteki üye kuruluşlarına bilgi paylaşımı platformu yaratıyor.
Avrupa Kalite Ödülü, 8 temel kavram ve 9 kriterden oluşuyor. Mükemmellik Modeli çerçevesinde üstün başarı sağlayan şirketler bu ödülü almaya hak kazanıyor. Avrupa Kalite Ödülü’nün alınması; Liderlik, Strateji, Çalışanlar, İşbirlikleri ve Kaynaklar, Süreçler, Ürünler ve Hizmetler, Müşterilerle İlgili Sonuçlar, Çalışanlarla İlgili Sonuçlar, Toplumla İlgili Sonuçlar ve Temel Performans Sonuçları gibi önemli konularda kuruluşların iyi uygulamalara sahip olduğunun, bu uygulamaları her seviyeye yaygınlaştırdığının ve sürekli iyileştirme felsefesi ile kendisini değerlendirip daha da ileriye gittiğinin bir göstergesi. Bu yaklaşımlar ile çalışan, müşteri, tedarikçi ve toplum gibi paydaşların memnuniyeti garanti altına alınırken, şirketin itibarına da katkı sağlanıyor.