Dış Mihraklar ve Lahanalar - 1

Kırmızı Lahanalar üçüncü olağan kongresi başladı. İlk ikisinde olduğu gibi üç yıl önce Kara Lahana’lara karşı yapılan yaşam mücadelesinde ziyan olanlar için bir an kıpırdanmadan duruldu. Ardından her Kırmızı Lahananın bilmesi zorunlu marş hep bir ağızdan söylendi. Kongrenin açılış konuşmasını her zamanki gibi Lahani Lider Kızgın Lahana Yaptı. Konuşmasının ana teması, geçmişte yaşanılan büyük zorluklar ve günümüzde bunların yeniden yaşanılmaması için yapılması gerekli olan şeylerdi.
-“... Gün oldu tarlalarda bırakıldık! Gün oldu denizlere, çöplüklere sürüldük! Ve gün oldu, evet! Gün oldu topraklarımıza sokulmadık. Bu soykırım, bu işkence, bu zülüm bizlere çok acılar çektirdi. Ama! Asla bizleri yok edemedi” Salonda çılgınca bir alkış, tezahürat. “Yaşasın Kırmızı Lahanalar” sloganları... Elini kaldırdı Lahani Lider, böylece salon sakinleşti.
Konuşmasının ileriki safhalarında şu sözleri de sarf etme lütfünde bulundu;
-“Geçmişimizi asla unutmamalıyız, unutturmamalıyız. En büyük zaferimiz, yaşanılanları gelecek nesillere en gerçekçi haliyle aktarmaktır. Eğer bunu yapamazsak bugünkü modern soframızın saygın üyeliğinden tekrar çöplüklere, denizlere düşebiliriz” bu cümleyi de tarihe nasihat olarak not düşüp, iyi dilek temennileri ile konuşmasını bitirdi.
Kongreye Kırmızı Lahanaların aydın kesimlerince yapılan bitkisel çalışmalarının sunumuyla devam edildi. Bunlar içinde iki çalışma ön plana çıktı.
Birincisi Çok Okumuş Lahana Tarafından sunulan “Kırmızı Lahanaların testosteron Üzerindeki Etkileri” isimli tez idi. Çok Okumuş Lahana çalışması ile şu sonuca varıyordu: Aşırı Kırmızı Lahana tüketimi testosteronları azaltıcı etkilere sahiptir.  Bunun ne anlama geldiğinin salonda idrak edilmesi ile beraber ortalık karıştı. Fanatik lahanalar kürsüye saldırdılar. Konuşmacı çareyi kaçmakta buldu. Yuh sesleri o an en popüler tezahürat oldu. Ardından küfürler,  lanetler yağmaya başladı. Sonunda Çok Okumuş, kırmızı lahanaların baş düşmanı ilan edildi. Kongre yüksek divanı kongreye bir saat ara vermek zorunda kaldı.
Kongre yeniden başladığında sükûnet sağlanmış, her şey nizamında gitmeye başlamıştı. İkinci dikkat çekici konuşma işte bu ortamda kongreye sunuldu. Tezi sunan Çok Bilmiş Lahana idi. “Kırmızı Lahanaların yaşlanma üzerindeki etkileri” isimli tez şu sonuca varıyordu: Kırmızı lahana tüketimi yaşlanma sonucu oluşan kırışıklıkları önleyici etkilere sahiptir. Tahmin edileceği gibi salonda büyük bir alkış tufanı koptu. Çok Bilmiş Kırmızı Lahana eller üstünde uçuşa geçti. O da parçalanmamak için çareyi kaçmakta buldu. Kongre kararıyla kahraman ilan edilen Çok Bilmişin bir de heykelinin yapılıp, merkezi bir Kırmızı Lahana yerleşim alanına dikilmesi karara bağlandı.
Bundan sonraki iki günde önceki kongrelerde olduğu gibi başkanlık ve divan üyelikleri seçimine geçildi. Tek aday ve tek listenin yarıştığı seçimler beklenildiği gibi sakin ve monoton havada geçti.
Kongreye damgasını vuran kanlı olay kapanış gününde meydana geldi.  
Devamı bir sonraki yazıda...
iyiturks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iyi ve güzel...